Make your own free website on Tripod.com

Odgajivacnica papagaja HOMEZOO
Home | O nama | Kontakt | Ptice iz odgajivacnice | Galerija | Guest book | Prijatelji | NOVOSTI

O nama

_____________________________________________

logo2.gif

cockatoo555.gif

Odgajivacnica papagaja HOMEZOO

Moje ime je Dusan Stojanovic, imam 21 godinu i rodjen sam u Nisu. Ljubutelj sam zivotinja i prirode.

Kao mali sam od svoje kuce pravio "kucni zoo vrt" i uvek imao po nekoliko ljubimca. Oduvek sam imao zelju da imam svoj zoo vrt gde cu moci da sam odgajam i negujem zivotinje, ali nisam imao mogucnosti i prostora za tako nesto. Zbog tolike ljubavi prema zivotinjama zavrsio sam srednju poljoprivrednu skolu, smer Veterinarski tehnicar, a sada sam na studijama u Visoko poljoprivredno-prehrambenoj skoli u Prokuplju, smer Stocarstvo. Clan sam Udruzenja za zastitu i odgoj sitnih zivotinja "MOJ LJUBIMAC-PANTELEJ" iz Nisa.
Pored ostalih zivotinja, papagaji su mi uvek bili interesantniji i drazi. Jos kao mali sam pokusao da uparim i izvedem par tigrica, ali tada nisam dovoljno poznavao njihove osobine i nisam znao da im obezbedim adekvatne uslove.

Nakon zavrsetka srednje skole,krenuo sam ponovo sa razmnozavanjem papagaja. Sobzirom da sam ovog puta imao znanja sto se tice nege, ishrane, razmnozavanja i bolesti zivotinja, bilo mi je mnogo lakse. Takodje sam dosta naucio o papagajima iz raznih literatura i savetovanjem iskusnih odgajivaca. Nakon toga sam nabavio ptice i osnovao odgajivacnicu.

Odgajivacnicu papagaja HOMEZOO osnovao sam pre nekih godinu dana, i u njoj sam tada imao par rozenkolisa, dva para tigrica, par nimfi i par rozela, koje sam uzeo od odgajivaca kao maticno jato. Do sada sam izveo nekoliko legla od svih rasa papagaja koje imam.Trenutno odgajivacnica broji oko tridesetak jedinki, a moj cilj je da je prosirim sa jos mnogo novih rasa.

junglebird4.gif

Moj ljubimac


Kao kucnog ljubimca imam velikog papagaja rase Ara Nobilis koji je rucno odhranjen. To je izuzetno lepa, inteligentna i plemenita ptica. Opsirnije o ovoj i drugim rasama papagaja mozete videti na stranici "papagaji".Copyright 2007 Odgajivacnica papagaja HOMEZOO
Sva prava zadrzava / All rights reserved